tirsdag 31. januar 2012

Hæmattatt.


Godt å være hjemme igjen.
Da er det bare å rydde ut koffertene og sette igang vaskemaskina. Herlig vær er det, med minusgrader. Snøen glimrer med sitt fravær da. Godt vi har fått en dose i byen.
Nydelig solnedgang idag. Kommer nok til å savne denne...

Klem

søndag 29. januar 2012

Sunday

Ja-a.. Svake menneske. 
Jeg måtte jo såklart en liten tur ut på livet igår. 
En så liten tur som begynte kl. 19 og sluttet kl. 05........

Hurraformeg. 


Men OVERRASKENDE nok, er formen uforklarlig god! Jeg er iallefall ikke noe tettere i nesa enn jeg var igår.. Litt trøttere er jeg nok, men utenom det er det ikke noe å klage på. Jeg var vel ikke den som slo seg mest på flaska igår heller, selv om jeg rangla. Bare kjekt å sosialisere seg litt.

***

Ellers er det innekos og PetShop det går i. Ingenting er bedre for ungene enn å være på besøk hos mormor. Hun har et eget lekerom med mye av lekene jeg og mine søsken har hatt oppigjennom årene. SÅÅ stas. 
Nå sitter jeg for øyeblikket å ser på de herligste korketrekkerne i museflettene til minstemor og håper at de aldri aldri forsvinner. Blir vemodig for mor første besøket hos frisøren tror jeg.. Uff. 


Forresten så var vi ute en liten tur å spist lunch også! 


Ingenting smaker vel bedre enn fersk nysnø. 

Blir mer hus og heim-bilder når jeg kommer hjem igjen btw. ;)

Nyt søndagen!
Klem

lørdag 28. januar 2012

Ut på tur

Endelig!
 Skal ikke skryte på oss at vi er noen resere i skisporet.. Men idag fikk vi testet føret. Morro for store og små. Så lenge det varte.. Kan vel innrømme at 1 time etterpå er fire grinte, kalde unger full i kakao og snørr, klare for å dra hjem igjen. Jeg var vel like snørrete og grinete selv igrunn. Hihi.. Men tror formen er stigende. Var godt å lufte seg litt. Lag på lag med varme klær og frisk luft er bare fint. Er bedt ut på livet ikveld, men tror nok jeg skal holde meg på soffan.. Får vel bare infinne meg i at formen ikke er helt 100% enda. ;)

Håper du har en finfin lørdag, enten det er ute eller inne!
Innekos her resten av dagen. Godt.

Klem

fredag 27. januar 2012

Dere er så koselig!

Snuppa ute på tur i fjor høst. <3

Tusen takk for alle fine kommentarer på smykkestativet under. Blir sååå glad!! :)
Ligger for øyeblikket rett ut på sofaen til mor og synes synd på meg selv. Ikke jobb igjen før torsdag, så blir vel liggendes her en stund tenker jeg. Hihi.. Snørrfillen og nesesprayen er mine beste venner for øyeblikket.   Kommer sterkere tilbake plutselig! 

Klem

tirsdag 24. januar 2012

DiY: Smykkestativ

Igår ramlet jeg over bloggen til Frøken Fryd. Der fikk jeg se et bilde av et hjemmelaget smykkestativ. JØSS, tenkte jeg. At jeg ikke har kommet på at jeg kan lage et selv. Full av inspirasjon og motivasjon satte jeg igang. Det tok meg ca. 5 min å ferdigstille herligheten.

Kom på at jeg hadde noen stenger liggende fra jeg hadde panelgardiner. Sånne man trer inni nederst så de skal henge finere. Perfekt lengde til smykkestativ. Pinner er garasjen full med, siden guttungen lider av pinnomani. ;) Fant meg en liten planke og sagde av en passende bit. Borret et hull i pinnen og et hull i planken.. Så var det bare å sette i stanga, VOILÀ! *smile*
Frk Fryd sine ord; et smykkestativ MÅ ikke være fra Lisbeth Dahl.
Kom på at kanskje jeg skulle lage et stativ til armbåndene også. Brukte her en støttepinne fra en av orkidéene mine, da det ikke var så lett å få delt jernstanga i riktig lengde med begrenset utstyr. ;)
Et par dymolapper tilslutt nå, så tror jeg det blir rett så fint!

Sola skinner idag også, men forkjølelsen er ikke blitt særlig mye bedre. Etter en natt med dårlig søvn, tror jeg soffan er meget fristende. Jobbe litt kl. 15. Bare å lade batteriene.

God tirsdag til deg!
 

mandag 23. januar 2012

Rom for Rom: Gangen


Før var alle møblene mørke her, gardinene også. Litt lettere å komme inn her nå..  Bare tapeten som skulla vært bytta ut. Men med fare for å gjenta meg selv, gidder ikke gjøre noe med det siden det er flytting på gang. ;) Fliser på gulv med enkelte blanke innspill.


Babybildet av Lillemor tok jeg selv. Rundt den tiden fant jeg ut at foto var en ting som fenget meg mer og mer. Mange egenklipsede bilder har fått pryde rammene siden. Mine første sko fikk jeg av mamma til konfirmasjonen. Kobberbelagt. Noe av det kjæreste jeg eier.

Solen skinner ute idag også. Jeg har brukt tiden inne under dyna. Småhutrer og halsen klør. Fyshj. Litt egenpleie med pepsi max, sjokolade og halstabletter er ikke feil. Dekadin Hals anbefales! Kjøpt på apotek. Spørs om jeg må finne meg en varm kopp kaffi nå før ungene må hentes i bhg. Våkne litt. Så var det den middagen da......

Ha en friskere dag enn meg! ;)

Klem

søndag 22. januar 2012

SøndagsLux

Ut på tur, aldri sur!
Herlig vær idag. Sto opp til blå himmel og sol.
Elsk.


Rød og god i kinnene nå. Inne igjen etter en frisk tur på naturstien. Ungene ligger rett ut på sofan i ullundertøyet og slapper av med litt tv. Velfortjent.
Jeg nyter en Latte Macchiato (med Oboy) og prøver å unngå å se på vinduene som sola desperat prøver å fremheve at trenger en vask...... Flaks de blir rene igjen når sola forsvinner. Merkelig det der. *ler*


Igårkveld rotet jeg i "strikkepufffen" og fant noen lapper jeg heklet for evigheter siden. Tanken slo meg at kanskje det var nok til å sy sammen til et babyteppe. Naboene har jo ei fersk lita tulle. Og det var det! Ble lekkert, om jeg skal si det selv. ;)


I ovnen står middagen. Kan du gjette hva? Joda, vi slår til med SKIKKELIG søndagsmiddag idag.
FINDUS FISKEGRATENG! 
Yeheyyyyy! Sånn er det å være alene hjemme.. Jeg er hjemme å steiker fiskegrateng mens mannen er kommet seg til Italia. Hadde fridag og tok seg en tur til Venezia idag.
SøndagsLux sa du..?? ;)  

lørdag 21. januar 2012

Rom for Rom: Mellomstuen

Bloggekroken, mellomstuen, lesesoffan, lillestua, kosekroken. Kjært barn har mange navn.
Jeg liker meg iallefall veldig godt i denne soffan. Her leses det også for ungene hver kveld. Kos.


Ladern til Mac`en står i under bordet og jeg tilbringer mye tid akkurat her. Jeg ser i gangen herfra, til kjøkkenet og tv`n på stua. Full oversikt. Og med fyr i peisen i tillegg er det helt knall! Godt og varmt. Hele familien pryder fondveggen over soffan. Bildene er tatt hos Famefotografene. Disse bildene kommer vel til å fylle hele stua i leiligheten vi skal flytte til. Har ikke råd til ikke å henge de opp iallefall! *ler*


Fondveggen var et innfall for et par år siden. Dilla på lilla kan du si. Den dillen har nok gått over. For en stund siden! Nå kunne jeg tenkt meg noe lyyyst å trivelig. Men det problemet får de som flytter inn etter oss ta. Hihi..

Det nærmer seg barnetv. Får vel rote oppi skapet etter noe lørdagsgodis. Nomnom.
Ha en FIN lørdagskveld. Husk "Herlige Hjem" på FEM kl. 19.55. ;)

Klem

fredag 20. januar 2012

Rom for Rom: Stuen

Tata. Slik ser altså  den ene delen av stuen vår ut! Jeg skal få tatt bilder fra andre vinkler, men nå er sofaen full i unger og tvspilling, så det får vente.. ;) Er så mye jeg kunne tenkt meg å gjort. Har jo ikke blitt spesielt interesert i interiør før det siste året. Nå skal vi flytte og det blir som et blankt lerret for meg. Jeg kan bygge opp ting akkurat slik jeg vil ha det. Kanskje ikke den første tiden når vi skal leie, men etterhvert når vi evnt skal kjøpe oss noe nytt. Jeg kan begynne å spekulere og virkelig finne ut hva jeg liker. Vi har bygget dette huset vi bor i selv. I en alder av 20 og 22 år flyttet vi inn i et flunkende nytt hus. Tror ikke det er mange som gjør det. Og jeg anbefaler det ikke heller. Jeg ville heller ventet og "bodd" litt først. Funnet ut hva vi ville hatt i huset o.l... Levd litt!  Nå har vi jo funnet ut at vi har bygget på feilt plass i tillegg. *Slåsegipannen* Hihi..
Vel. Ting årnersei. Vi tjener nok litt på å selge huset, og vi er jo kommet godt igang med å betale ned lån osv, noe som helt klart er greit å bynne med tidligst mulig.

*

Ellers har natten og dagen blitt brukt til surving fra denne damen.


Feber er KJEDELIG asså!!

Har du noen erfaringer rundt det å bygge hus eller ha planer om det?

GOD HELG DA. Deilig med fredda!

Klem


torsdag 19. januar 2012

Rom for Rom: Aurora`s Pink Place


Om det er mamma eller jentungen som liker rosa best, er uvisst. ;)


Rommet er ikke stort, men det er rart hvor mye man klarer å få plass til likevell. Sengen hennes har jeg hentet fra hytta. Synes den er helt NYDELIG. Når vi flytter må vi desverre ta den med tilbake, da vi må tenke litt annerledes ang. soveplasser når vi får mindre plass. Blir nok muligens køyeseng på ungene. Det er jo koselig det da. ;) Porselensdukkene er kjøpt billig på bruktforretninger. Syns de gjør seg på toppen av skapet. Kjolen som henger der har både hun og jeg brukt på dåpsfestene våre. Til 2årsdagen sin fikk hun dukke med sin oldemor og en koffert full med hjemmestrikkede dukkeklær. En helt fantastisk bursdagsgave.
Dukkehuset er tom enda. Tror nok dukkestæshj må ønskes til 3 årsdagen. Kanskje hun skjønnet at det er til å leke med å ikke bare til pynt. ;)
DukkeLise øverst til høyre er favoritten. Hun er fra Kina og ble med pappa hjem fra jobb for en stund siden. Finner trøst i henne når pappa er lenge borte. Er nok ei lita pappajente.
Putene i senga laget jeg når jeg gikk på barneskolen. Lekre ikke sant?! *ler* Men de passer inn her og jeg synes det er litt stas.
Tallerkenhylla fant jeg også på bruktbutikk og har malt hvit. De mest leste bøkene får stå å vise seg frem. "Får jeg kikke i bleien din" er en stor HIT om dagen.. Bæsj, tiss og promp er HELT TOPP!
Skapet hennes er fylt med kopper og kar og det er middagsselskap inne hos henne rett som det er. Ekstra stas er det når Storebror vil være med å leke. Av og til glimter han til og stepper inn som Far i Huset. ;)


Denne boka ligger aldri langt unna. Familiealbumen jeg laget til henne for å ha med i barnehagen er veldig kjær. Jeg gjorde det veldig enkelt, ved å skrive ut 4 "sider" på ett tosidig A4 ark, laminerte dem og klippet de i 4 like store biter. Hull til nøkkelringer og lamineringen gjør det enkelt å bla om og det tåler en støyt og håndtering av små hender. Når hun sov i barnehagen før var albumen like viktig å ha med i senga som smokk og kos. Det er bilder av oss her hjemme og alle besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn. Veldig kjekt å ha altså. :)

Hele huset er knipset idag, men neste rom får dere vente med til imorgen.
Ha en lekker torsag. Det er jo HELG igjen plutselig! *SMILE*

onsdag 18. januar 2012

Duggiduggidugg

Ja, planen for dagen var vel å få gjort litt mer hjemme, ta bilder osv.. Men slik ble det ikke.. Endte opp med å ha ungene hjemme fra bhg. Planen var å stikke på lekeplassen men siden himlen åpnet seg idet vi skulle til å gå ut, endte det med at vi gikk inn til naboen. Og der ble vi. Hele dagen. Altså ingenting fornuftig gjort her hjemme. Startet dagen med kaffi og hekling i godstolen. Med God Morgen Norge på tv`n. Finnes ingen bedre start enn det!


Hekleprosjektet, eller evighetsprosjektet, har jeg holdt på med en stund. Et teppe. Heklet i bølgemønster med mandarin petit. Enkelt arbeid forann tvn. Slipper å tenke. Har perioder jeg holder på, så legger jeg det bort igjen en stund. Er over halvveis nåda, så tror faktisk det kan bli ferdig en gang! Dette er jo av bomull, så det er vel ikke noe spesielt varme i det. Blir mer til pynt tenker jeg. Eller sengeteppe til snuppa. Elsker fargekombinasjonen iallefall. :)
Hvordan det gjøres kan du se her. Dette er noe ALLE kan klare. Jeg lover. ;)

tirsdag 17. januar 2012

Pappesker

huset har begynt å fylle seg opp. Med pappesker. Jeg jobber i den daglivarebutikk, så pappesker er noe jeg har stor tilgang til. Veldig greit å få i hus. Det er MYE som skal pakkes og jeg synes det er greit å begynne å pjaske med å pakke ned ting som ikke blir brukt til daglig. Har tatt bilder av de fleste rommene i huset, uteom kjøkkenet og stua. Tenkte å få unna litt "fyll" først. Når dagslyset bestemmer seg for å ta seg en tur imorgen tror jeg det er klart for å knipses. Og jeg skal selvfølgelig dele bilder. 
Har hatt storopprydding i skuffer og skap og 3 søppelsekker er fylt sålangt. Fyttikatta så mye tjafs vi samler på.
Nyttårsforsett: Være ryddigere INNI skuffer og skap og ikke bare utenpå. ;)
Innimellom øktene prøver jeg å få unna litt i fotobøkene til ungene. Liker IKKE å henge etter. Tanken på at noe skulle vært gjort gjør meg stressa. Har funnet ut at det er mye enkelere å bli ferig med det istedenfor å gå å gnage på det. ;) Fant dette bilde av snuppa i arkivet fra i sommer. Det er noe med dette bildet som gir meg en følelse av ro. Gleder meg til bedre tempraturer og nye fjellturer med ungene. Ingenting er bedre enn å være ute på tur. Ungene får springe fra seg, utforsket naturen og kose seg. De elsker det! En sekk med god niste er et must. Ser virkelig frem til å kunne bo litt nærmere fjell og turområder. Vi har vært flinke til å benytte oss når vi har vært på fastlandet. Moren min er en skikkelig fjellgeit og har dratt med allemann på tur. Hun lager forresten den mest fantastiske turmaten! Om det så er pølse på termos eller de herligse smørbrød, er det alltid spennede å se hva hun drar opp av sekken.
Åååååh, nå gleder jeg  meg skikkelig gitt...!!

Er du glad i å gå på fjellet? :)

lørdag 14. januar 2012

Elsker disse hjertene jeg kjøpte på "Ting" i TrHeim før jul. Ungenes krusseduller får pryde veggen på spisestua.  

Her er det storopprydding. Ting vi ikke har bruk for i skuffer og skap blir hivd eller gitt vekk. Skal ta oversiktsbilder snart, til uteleieannonse. Bare å henge i!

Ha en GOD HELG. Jeg kjenner noe som driver å skurrer nedi halsen. Tvitvi at det ikke blir noe mer!!

Klem

torsdag 12. januar 2012

Åh unnskyld meg, jeg har så meget å tenke på..

Som Politimester Bastian så fint sier.
Nå er jeg tilbake etter en Moldetur med bursdagsfeiring, familiekos og leilighetsvisning.
Vi har funnet en leilighet som igrunn er perfekt for oss og vi har fått beskjed om hvis vi vil ha den er den vår. Etter visningen tenkte jeg: "For en FLOTT leilighet, men hvordan i svarten skal vi få plass til alle tingene våre?!" Hehe.. Å flytte fra 250 kvm til 87 kvm blir veldig veldig rart (men mindre å vaske for meg though). Uansett er dette noe vi bare skal leie for en mindre periode. 1 år eller så, før vi evnt kjøper oss noe eget. Vi eier jo huset vi bor i nå, men synes det er litt drastisk å selge det med én gang. Hva om vi ikke trives i byen likevell? Vi tenker å leie ut huset vi bor i og leie i byen for å prøve litt. Men, når sant skal sies, tror jeg ikke jeg kommer til å ville flytte tilbake på denne øya når jeg først har kommet meg på fastlandet igjen. *ler*

Kjempesøt DiY vertsgave/hilsen til noen man er glad i. Oppskrift kommer. Mangel på bilder idag, derfor dette. ;)
Vi har fylt opp dette huset med ganske mye bla. 2 sofagrupper og egen spisestue. Dette er jo umulig i leiligheten. Må nok nøye oss med kun kjøkkenbord og en stue. ;) Luksusproblem vil jeg si. Venner oss nok til det ganske fort. Så VET vi jo at dette er en midlertidig løsning. Det er iallefall 3 soverom i leiligheten som vi ønsket. 2 ganske små vell og merke, og et stort, så vi må ha en kraftig opprydding i lekene til ungene (de har altformye uansett). Vi har snakket med ungene om å gi til Fretex og veldedige organisasjoner, for å hjelpe andre barn. Dette syntes de hørtest veldig lurt ut. En god gjerning i ny og ned er jo slettes ikke dumt. Ellers eier familien min et småbruk ikke langt fra Molde, der vi har mulighet til å lagre en del ting. Pluss at min far akkurat har kjøpt seg leilighet i Molde og skal flytte tilbake fra Oslo og ville gjerne "låne" litt møbler da deres var ganske oppbrukt. Er jo helt greit at noen drar nytte av stuebord, hyller, kommoder ol. så lenge vi ikke bruker de. Så har vi mulighet å få de tilbake når vi evnt får oss noe større. Om vi fremdeles VIL ha de tilbake når den tid kommer da. *smile*

Kaldt i heimen når vi har vært borte et par dager. Gidder ikke fyre opp nå ikveld og koser meg heller under pleddet med en kopp kakao. Fredelig. Tid for å skrive jobbsøknad nå. Det er jammen ikke enkelt. Den skal jo være PERFEKT! Har en søster som er kurset i dette og har hjulpet meg med en del tips. Det er nok ikke bare å skrible ned noe. Jeg har nemlig funnet en jobb i byen som virker meget fristende. Kommer tilbake til dette senere.
Have a nice one!

Tjuddelu

mandag 9. januar 2012

Stolt!

Tenk, da er jeg også STOLT medlem av NiB. Kjempe stas! Det er gjennom de jeg har kommet over de utrolig mange flotte bloggene her ute i blogglandia. Artig å være være en del av det. Helt klart. :)

Rolig dag på meg. Jeg har tenk over en del valg jeg skal ta fremover. Utdanning, jobb, nytt bosted, barneskoler, barnehager. Mye en må ta stilling til. Men jeg har en følelse av motivasjon. Dette går og skal gå veldig bra! På full jakt etter leilighet til leie i Molde nå, så om du bor i distriktet og vet om noe, er det bare å ROPE ut. Ikke enkelt å finne den rette. Er  jo litt kresen også. Litt omstilling å leie. Vi bor jo i et forholdsvis stort hus nå. Men vi har ikke lyst å selge med én gang, vi venter en stund etter vi har prøvd ut bylivet litt.

GruGleder meg!!

Klem

søndag 8. januar 2012

Happy Baking



Voilá!
Kjempe enkelt og en slager i barneselskapene! Idag ble de med oss på lekeplassen i nydelig vær. Isende kaldt, men desto friskere. Kakao og røde kjaker i sofakroken nå.
O`herlige søndag!

***

Klem

lørdag 7. januar 2012

Where the magic happens.

Eller noe i den duren...

Soverommet vårt er ganske enkelt innredet. Det er igrunn ikke blitt gjort så mye der.. Jeg hadde egentlig planer om å snekre en sengegavl som gikk over hele veggen bak senga. Beiset med drivved-farge.. Men siden vi skal flytte, gidder jeg ikke gjøre det nå.. Det skal helt klart gjøres når vi flytter!
Er drittlei det lilla/burgunder sengeteppet, men det får bare vente det også. Har byttet ut gardinene da. De var i samme farge før. Ganske ikea dette rommet.... Har planer om en mer personlig stil i vårt neste hjem. Det blir spaaanandes. ;)
Her er det skikkelig gufsevær så vi har koset oss inne å bakt "Non Stop Cookies" blandt annet.. Verdens enkleste kjeks, og tidenes sukkerbombe. Men Hey, det er jo lørdag? Slenger ut oppskriften snart. :)
Ha en knallfin lørdag alle dere. Og tuusen takk for alle fine hilsener jeg har fått. Tenk, over 1000 har vært på besøk siden jeg startet for litt over en mnd siden! Jeg blir så glaaad. :) Gleder meg til å bli bedre kjent med alle dere flotte mennesker.

GOD HELJ!
*
Marlene

fredag 6. januar 2012

Redd for farger


Jeg har alltid vært litt redd for å bruke farger. Når jeg maler møbler, er det hvitt det går i. Jeg pynter jo med farger, men har alltid vært litt skeptisk på å male med dem. Men idag overrasket jeg meg selv. Dette lille tvbordet morfar snekret til meg når jeg var liten, står på Tobias sitt rom og jeg hadde planer om å male det hvitt. Men så tenkte jeg litt. Hvorfor skal jeg male det hvitt? Hadde noen småbokser med farget maling stående i garasjen. Knæsj grønn bla. Ikke akkurat den fargen jeg hadde tenkt, men med en rest av hvitmaling, litt miksing og triksing, kom jeg frem til en duus mintgrønn farge. Resten av rommet går i lysgrønn og hvitt, skulla gjerne vist det frem hadde det ikke vært for at det ikke er sæærlig "bloggable" at the moment. Det bor nemlig en fyr som ikke er særlig glad i å rydde der... ;)
Etterpå malte jeg ikea-krakken min lysrååsa også.. Men så lys at den ser egentlig hvit ut, med mindre den står ved siden av noe hvitt. Angrer på at jeg ikke blandet fargen litt sterkere, men skittåg. Det er jo bare å male den igjen når jeg får lyst.

Globusen viser oss India. Dit er Mr. K på vei nå. Sitter vel på flyet as we speak. Kjekt for ungene å se hvor pappa befinner seg henn i verden når han er på jobb. Laaangt langt unna.

Er du flink å bruke farger?

Klem
Marlene